OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Ako sa stravovať

 

Ako sa stravovať pri rakovine

Pre väčšinu liečebných plánov

Výber z webovej stránky www.cancertutor.com

Autor: R. Webster Kehr, Nezávislá nadácia pre výskum rakoviny

Spomínam si podrobný denník človeka, ktorý sa snažil vyliečiť rakovinu pomocou alternatívnej liečby. Bol som zmätený, prečo sa jeho liečba nefunguje, až som narazil na záznam z jeho liečebného plánu. V podstate tam bolo napísané, po niekoľkých mesiacoch alternatívne liečby sa pacient "rozhodol prestať fajčiť." Čo je na tom zlé? Myslel si, že je možné liečiť rakovinu pomocou užívania tabletiek. Alternatívna liečba zahŕňa oveľa viac v boji proti rakovine najmä zmenu stravovania. Príklad pre lepšie pochopenie. Alternatívna liečba rakoviny, je ako dávať benzín do nádrže auta na vašej ceste k ničeniu nádorových buniek. Ale zlé stravovanie podobu liečby rakoviny je ako pridávať vodu do tej istej palivovej nádrže!

Ako je uvedené v mojom článku "Úvod do alternatívnej liečby rakoviny," veľa ľudí si vyliečilo rakovinu iba zásadnou zmenou v stravovaní! A ja pridávam, že zlá strava počas liečby rakoviny, zničila veľa dobrých alternatívnych spôsobov liečby! Niečo tak jednoduché, ako pridať rafinovanú soľ do vašej stravy môže zničiť celú liečbu rakoviny!

Vypočujte si toto: Stravovanie pri rakovine je rovnako dôležité ako samotná liečba rakoviny. Ak stravovanie pri rakovine samo o sebe nelieči rakovinu, tak minimálne je ovplyvňuje!

Ďalšia vec, ktorú je potrebné chápať, že logika alternatívnej liečby je iná ako logika, ktorú sme zvyknutí používať pri ortodoxnej medicíne. Uvediem vám príklad. Ak užívate lieky ortodoxnej medicíny, možno narazíte na niečo ako:

Krok 1: Vezmite jednu tabletku ráno a jednu večer.

Krok 2: Nepite alkohol alebo čaj po užití tabletky.

Čo s potravinami a nápojmi, ktoré nie sú osobitne uvedené v kroku 1 a krok 2? V ortodoxnej medicíny máte možnosť jesť všetko, čo nie je zakázané.

V alternatívnej liečbe rakoviny je opak pravdou. Ako príklad uvažujme zjednodušenú Brandtovu hroznovú liečivú diétu:

Krok 1: Hroznová šťava a prírodná voda.

Krok 2: Nejedzte žiadne potraviny s obsahom chlóru.

V tomto prípade, to zakázané jesť všetky potraviny, ktoré nie sú v kroku 1 a to aj napriek tomu, že je to uvedené v kroku 2. V alternatívnych spôsoboch liečby rakoviny je to, čo nejete rovnako dôležité ako to, čo je dovolené jesť.

Väčšina ľudí, ktorí dostali rakovinu ju dostali na základe toho čo jedli! Nesprávne potraviny vytvárajú vnútorný terén, ktorý umožňuje, aby sa telo naplnilo plesňami (napr. tabakové listy, ako aj arašidy sú plné plesní. Keď karcinogénna látka dôjde do styku s telom, vnútorný terén je neschopný sa s tým vyrovnať a človek dostáva rakovinu.

Tu je uvedený link na článok „Potraviny, ktorým je lepšie sa vyhnúť“

V skutočnosti veľa vedeckých štúdií preukázalo, že samotná strava, to znamená potraviny, ktoré pacienti jedli, im spôsobili rakovinu. To automaticky znamená, že ak chcete zvrátiť rakovinu, musíte zmeniť svoj jedálničiek vytvoriť silný vnútorný terén.

Rakovinová diéta prísne obmedzuje to, čo môžete jesť. To znamená, že pokiaľ to nie je výslovne povolené v liečebnom pláne, nejedzte to! V kroku 2 sú uvedené najškodlivejšie položky.

Ďalším kľúčovým faktom je to, že veľa ľudí túži po niektorých potravinách. Môže to byť zo zvyku, alebo z dôvodu potravinovej alergie. Ľudia túžia po potravinách na ktoré sú alergickí. Poznal som túto skutočnosť po dobu 30 rokov. Z tohto dôvodu môže prechod zo stravy, ktorá spôsobila vašu rakovinu, na stravu, ktorá je potrebná, aby sa vyliečila znamenať vylúčenie potravín, ktoré mate radi. To spôsobuje problém a vyžaduje to ešte väčšie úsilie.

V skutočnosti je to ešte horšie. Na základe pozorovania z mnohých prípadových štúdií som dospel k záveru, že plesne vytvárajú chuť na potraviny. Plesne musia jesť a keď nedostanú to, na čo sú zvyknuté (napr. tabak, mäso, zmrzlina, syr) tak vám posielajú signál, aby ste ich jedli. Preto prakticky každý, kto zmení stravovanie, musí bojovať so signálmi spôsobené plesňami.

Nie všetky diéty pri rakovine sú rovnaké

Ďalšiu vec, ktorú je potrebné chápať je, že u niektorých spôsobov liečby rakoviny sú k dispozícii špeciálne diéty. Inými slovami, nie všetky diéty pri rakovine sú rovnaké. Napríklad, v liečbe rakoviny Roberta O. Younga, Ph.D., "InnerLight" je zakázané takmer všetko ovocie. Je zakázané z dobrého dôvodu! Diéta pri tejto liečbe je určená na vyrovnanie pH v krvi a na "odstránenie" kvasiniek a plesní z tela! Rovnako, ako v niekoľko ďalších spôsoboch liečby rakoviny, jeho liečba prevádza rakovinové bunky na bunky normálne. Ale v iných spôsoboch liečby rakoviny je ovocie nie len povolené ale je neoddeliteľnou súčasťou liečby. Prečo? Lebo niektoré diéty sú navrhnuté tak, aby zabíjali rakovinové bunky a práve niektoré druhy ovocia obsahujú obrovské množstvo rakovinu zabíjajúcich živín. Glukóza v tomto ovocí "dostáva" tieto živiny do nádorových buniek, lebo tie „kradnú“ glukózu z krvi zdravým bunkám. To znamená, že im „ukradnú“ aj živiny zabíjajúce rakovinové bunky, čo v konečnom dôsledku môže viesť k i ich ničeniu.

Preto musí byť najprv jasné, ktorú teóriu liečenia rakoviny používate. V protokoloch uvedených na tejto webovej stránke je hlavnou prioritou zabíjanie plesní a ďalších mikróbov v tele (tj. vyhladovať ich k smrti alebo vytvoriť vnútorný terén, ktorý ich mení na niečo neškodné). Je to trocha podobné diéte Roberta O. Younga. Odporúčam knihu Roberta O. Younga s názvom „Chorý a unavený?“ Pre kultivovanie svojho vnútorného terénu by ste mali použiť stravu podľa jeho návodu. Je to ideálny spôsob, ako ísť ďalej. Môj návrh stravy je veľmi blízko k jeho, takže ak sa nemôžete dostať k jeho knihe, alebo kým pochopíte jeho diétu, môžete použiť tento článok. Urobil som aj určité dôležité pripomienky špecificky súvisiace s rakovinou, takže si prečítajte aj "diéta pri rakovine" uvedené nižšie.

Porozumenie „ako sa stravovať pri rakovine“

S ohľadom na liečbu rakoviny môžeme každé jedlo, ktoré jeme alebo pijeme zaradiť do niekoľkých kategórií:

1) Potraviny, ktoré sa živia a posilňujú rakovinové bunky a / alebo mikróby v rakovinových bunkách a tele. Príkladom môžu byť: rafinovaný cukor, rafinovaný múka, sóda, mliečne výrobky, atď.

2) Potraviny, ktoré spôsobujú rakovinu (napr. tranz mastné kyseliny [margarín, hranolky a prakticky všetky priemyselne spracovávané potraviny, ktoré nakupujete], umelé sladidlo obsiahnuté v diétnych nápojoch napr. Diet Coke, glutaman sodný, bežne používaná potravinárska prídavná látka, poly nenasýtené oleje napr. kukuričný atď.

3) Potraviny, ktoré priamo negatívne zasahujú do alternatívnych spôsobov liečby rakoviny (napr. chlór, fluór, alkohol, káva, atď.)

4) Potraviny, ktoré zaťažujú imunitný systém a odvádzajú ho od ničenia rakovinových buniek (napr. mäso hovädzie, morčacie, atď.)

5) Potraviny, ktoré obsahujú živiny, ktoré zabíjajú nádorové bunky, zastavujú šírenie rakoviny, alebo nejakým iným spôsobom pomáhajú pri liečbe rakoviny (napr. fialové hrozno so semenami a kožou, červené maliny so semenami, jahody so semenami, brokolica, karfiol, niektoré byliny, mrkva, ananás, mandle, apod.)

Okrem toho je tu aj spôsob prípravy stravy. Varenie ničí enzýmy v zelenine a potom je oveľa menej stráviteľná a oveľa menej účinná pri liečbe rakoviny. Pasterizácia spôsobuje to isté.

Pri liečbe rakoviny by ste v ideálnom prípade mali jesť iba potraviny, ktoré sú povolené pri konkrétnej diéte a ta by mala obsahovať 100% potravín zaradených do kategórie 5 "Potraviny, ktoré obsahujú živiny, ktoré zabíjajú nádorové bunky, zastavujú šírenie rakoviny, alebo nejakým iným spôsobom pomáhajú pri liečbe rakoviny." Kedykoľvek budete jesť potraviny, ktoré nie sú v tejto kategórii, tak narúšate liečbu rakoviny! To je dôvod, prečo veľa diét pri rakovine obsahuje veľké množstvo surovej zeleniny a vybraného surového ovocia.

Niektoré potraviny sú však vo viac, ako jednej kategórii. Napríklad hrozno obsahuje glukózu, ktorá kŕmi rakovinové bunky a súčasne obsahuje živiny, ktoré zabíjajú rakovinové bunky. Takže mali by ste jesť hrozno? Všeobecne platí, že nie. Avšak, Brandtova hroznová liečivá diéta, ktorá nie je nič iné, ako jedenie iba hrozna, je vynikajúca liečba rakoviny. Problém je v tom, že pri kombinácii s inou liečbou má hrozno tendenciu robiť viac škody, kŕmením rakovinových buniek, ako úžitku, lebo iné látky v liečbe neutralizujú hodnotu hrozna.

Odšťavovanie niektorej surovej zeleniny a surového ovocia je v niektorých prípadoch tiež dobré. Ale v prípadoch, keď sú dôležité semená stratené v priebehu odšťavovania môže dôjsť aj k strate niektorých živín.

Tiež je potrebné pochopiť, že nie všetky druhy zeleniny a ovocia sú rovnaké pri liečbe rakoviny. Niektoré druhy zeleniny a ovocia neprispievajú významne na liečbu rakoviny, aspoň čo vieme v súčasnej dobe. Na druhej strane, niektoré druhy zeleniny a ovocia sú veľmi účinné.

Definícia pojmu „pôst“ a „hladovka“

V alternatívnej medicíne má termín "pôst" veľmi odlišnú definíciu než ten, ktorý je bežne používaný. V alternatívnej medicíne termín "hladovka" alebo "pôst" všeobecne znamená, že človek môže piť vodu a obmedzené množstvo ďalších nápojov a potravín. Napríklad v Breussove liečbe rakoviny je použitá 42-dňová "hladovka". Avšak jeho hladovka dovoľuje piť vodu a "čaj" špeciálne navrhnutý pre túto hladovku. "Pôsty" sú veľmi dôležité pre veľa spôsobov alternatívnej liečby rakoviny, je potrebné si však uvedomiť, že pojem "pôst" umožňuje jesť niektoré potraviny, alebo piť niektoré nápoje.

Napríklad Brandtova hroznová liečivá diéta je považovaná za "hladovku" aj keď sa pri nej môže konzumovať pomerne veľké množstvo hrozna. Je nazývaná „šťavová hladovka.“ Možno, že pojem "pôst/hladovka" by mohlo byť spojený s pojmom "obmedzenie" pretože to je všetko, čo znamená.

Dôležitá správa pre slabých pacientov s rakovinou

Strava, ktorá bude ďalej diskutovaná je v podstate diéta zložená prevažne zo surovej zeleniny. Pacienti s nádorovým ochorením, ktorí sú mimoriadne slabí, nemusia byť schopní tráviť tieto surové potraviny. Ak tomu tak je musíte jesť: organický hovädzí vývar. Tiež, "makrobiotická diéta" ​​je vhodná strava pre veľmi slabých pacientov s rakovinou, pretože varené jedlá sú oveľa stráviteľnejšie. Existujú celé knihy o makrobiotickej strave. Veľa informácií sa dozviete na webovej stránke Gersonových makrobiotických diét.

Okrem makrobiotickej stravy, existuje aj niekoľko doplnkov, ktoré sú nevyhnutne potrebné pre slabé pacientov s rakovinou:

  • ESSENS - je vynikajúca zmes vitamínov, minerálov, esenciálnych mastných kyselín apod.

  • Vibe, tekutý vitamín nápoj spoločnosti Eniva

  • Tahitian Noni Juice,

  • Xango Mangosteen Juice,

  • Berry Juice Young, čo je 80% Ning-sia bobuľová šťava.

Jeden zo spôsobov liečby, uvedený v rozpise Hendersonovho protokolu, by mal byť použitý u každého slabého pacienta s rakovinou bez ohľadu na to, akú liečbu využíva. Využíva sa tu jačmenný prášok, čo enzýmový doplnok, ktorý obsahuje prakticky každý enzým na zemi. Tu sú ich webové stránky: http://www.barleypower.com/

Strava pri liečení rakoviny pre väčšinu liečebných plánov

Následne je predstavená diéta pri liečení rakoviny, ktorú by ste mali dodržovať okrem prípadov, keď váš liečebný plán (protokol) stanovuje špeciálnu diétu.

Chlór, fluór a ďalšie toxické chemikálie

Vyhnite sa všetkým formám chlóru vo vašej strave. To znamená vyhýbajte sa potravinám vyrobených z vody z vodovodu. Chlór ničí veľa fytonutrientov a ďalších živín. Pri použití chlóru počas spracovania potravín vzniká ich trvalé poškodenie a je nemožné ich zvrátiť. To napríklad znamená, nepiť malinovku alebo akékoľvek iné nápoje, ktoré boli pripravené zmiešaním vody z vodovodu s niečím iným. Nemali by ste kupovať balenú hroznovú šťavu, pretože počas spracovania chlór vo vode z kohútika zničil mnoho fytonutrienty.

Zelenina

Všeobecné pravidlo je, že všetka zelenina, ak je to možné, by mala byť organická (tzn. pestovaná bez chemikálií). Zelená zelenina a klíčky musia byť základom každej dobrej diéty pri rakovine. Vlákniny, enzýmy, chlorofyl, minerálne látky a veľa ďalších živín sú nevyhnutné pre vašu stravu počas rakoviny. Zelená zelenina musí byť základom vášho jedálnička!

Rovnako ako existujú veci, ktoré nesmiete jesť, sú aj niektoré veci, ktoré musíte jesť. Odšťavovanie zeleniny vám pomôže dostať viac živín do tela. Mali by ste však konzumovať aj celú zeleninu, aby ste si zabezpečili vlákninu. Vláknina je rozhodujúca pre liečbu rakoviny. Rovnako ako u všetkých štiav, ktoré robíte z čerstvých ingrediencií, vypite ich ihneď po ich príprave. V prípadoch, kde je potreba veľa malých dávok čerstvej zeleninovej šťavy denne, môžete ju uchovávať počas dňa v chladničke.

V podstate by ste mali mať na raňajky, obed a večeru organické, čerstvé zeleninové šaláty, džúsy a klíčky. Veľa iných potravín, ktoré sú povolené pri tejto diéte by malo byť v zmesi so šalátom.

Zoznam vhodnej zeleniny pre prípravu šalátov a štiav:

  • brokolica [*],

  • špargľa [*],

  • repa [* striedmo],

  • kapusta [*],

  • mrkva [* striedmo],

  • karfiol [*],

  • zeler,

  • uhorky,

  • baklažán,

  • zelené a žlté dyne [striedmo ],

  • zelená fazuľa a hrach (čerstvé),

  • červená [*] a žltá [*] paprika (aj zelená [*] v prípade, že vám robí dobre),

  • špenát,

  • horčica,

  • ružičkový kel,

  • kel [*],

  • hlávkový šalát,

  • petržlen,

  • ibištek [*],

  • jarná cibuľka,

  • reďkovky,

  • mangold,

  • žerucha,

  • jačmeň [*-obvykle sa užíva ako doplnok stravy],

  • klíčiace zrná [*] alebo fazuľa [*].

[*] Symbol znamená, že sa jedná o zeleninu so známymi protirakovinovými účinkami a preto by mali byť uprednostňované.

Je to asi dobrý nápad, pripravovať šťavu zo všetkých druhov zeleniny, ktoré sú označené [*]!

Klíčky

Bolo preukázané, že dokonca aj klíčky zakúpené v obchodoch so zdravou výživou obsahujú veľmi nebezpečné baktérie. Preto ich dobre umyte, alebo ešte lepšie, pripravte si ich sami.

Orechy

Všeobecne platí, že iba celé mandle, makadany a celé vlašské orechy sú povolené v strave pri liečení rakoviny. Kešu sú prísne zakázané. Mandle a makadany obsahujú laetrile (vitamín B17). Vlašské orechy majú veľa potrebnej omega 3. Ostatné orechy by mali byť používané len veľmi zriedka. Arašidy, ktoré nie sú v skutočnosti orechy a aj kešu obsahujú príliš veľa plesní a nemali by byť používané vôbec. S výnimkou vlašských orechov používaných v liečbe podľa Budwigovho protokolu by aj prijateľné orechy mali byť používané striedmo.

Super potraviny

V širšom ponímaní, najlepšími potravinami na svete sú šťavy z listov zeleniny, jačmeňa a niekoľkých ďalších tráv. Iba málo inej zeleniny sa môže iba vzdialene priblížiť k týmto super potravinám. Avšak, väčšina ľudí si nebude sama doma klíčiť trávu. Pokiaľ to chcete urobiť, vyhľadajte si na internete frázu: "zostava pre pestovanie listovej zeleniny". Veľa predajcov predáva prášok vyrobený z petržlenu, kelu, jačmeňa alebo prášok vyrobený z najrôznejších druhov zeleniny, bylín a tráv. Tieto potraviny sú nevyhnutne potrebné pre liečbu nádorových ochorení. Dúfam, že budete vyberať produkty vysokej kvality.

Strukoviny

Strukoviny, s výnimkou arašidov, sú dovolené pre pacientov s rakovinou, ale len s mierou pre stabilizáciu hmotnosti pacienta, alebo pre poskytnutie bielkovín.

Sójové produkty

K tomu iba toľko. Sójové výrobky sú vysoko kontroverznou otázkou medzi expertmi alternatívnej medicíny. Niektorí odborníci odporúčajú niektoré sójové výrobky a iní naopak zakazujú všetky. V danom prípade je to na vašom vlastnom úsudku. Strava môže obsahovať čerstvé sójové klíčky, organickú sóju, čerstvý sójový olej a lecitín (vedľajší produkt sóje). Naopak priemyselne spracovaná sója a najmä tofu môžu byť nevhodné. V skutočnosti by ste sa mali vyhnúť všetkým sójovým výrobkom okrem čerstvých sójových klíčkov. Sójové klíčky majú veľké množstvo proti nádorových živín a sú prijateľné ako časť vašich šalátov. Ak môžete vytvoriť si svoje vlastné sójové klíčky.

Celé zrná

Celé zrná možno použiť iba vtedy, keď pacient s rakovinou bojuje s nebezpečným chudnutím. Ak nie je úbytok hmotnosti pod kontrolou, pacient by mal zvážiť liečebný plán pre kachexiu založený na hydrazín sulfáte. Kvasinky, ktoré má každý pacient s rakovinou v celom tele, menia komplexné sacharidy na jednoduché cukry. Z tohto dôvodu je potrebné vylúčiť celé zrná z potravy, ak je to možné. V každom prípade sa vyhnite komerčne uskladnenému obiliu a zemiakom.

Ďalším dôvodom, prečo by sa nemali jesť celé zrná je, že v priebehu desaťročí sa pôda stala kyslou a vďaka tomu môžu celé zrná obsahovať viacej plesní, ako tomu bolo pred mnohými desaťročiami. Kukurica a ryža by mali byť úplne vylúčené kvôli spôsobu, akým sú skladované.

Kvasinky (pekárske a pivovarské)

Tu je ďalší dôvod prečo vynechať chlieb a ďalšie pekárenské výrobky: "Japonský výskum preukázal súvislosť medzi rakovinou prsníka a jedením výrobkov pripravených s použitím kvasiniek!" Problémom sú mykotoxíny, ktoré sú odpadovými produktmi kvasiniek. Existuje veľa zdravotných problémov, ktoré môžu byť priamo pripísané kvasinkám vrátane artériosklerózy, obezity a AIDSu. Žiadna múka s použitím kvasiniek, nemôže byť použitá na prípravu stravy, a to aj keď je celozrnná!

Mäso, ryby, sliepky, vajcia, mliečne výrobky

Všetko hovädzie a bravčové mäso, všetky ryby, všetko morčacie a kuracie mäso musí byť vylúčené z potravy počas liečby rakoviny. Existuje veľa dôvodov tohto obmedzenia. Jedinou výnimkou je, ak človek bojuje s nekontrolovaným chudnutím. V tomto prípade môže jesť niektoré čerstvé sladkovodné ryby, za predpokladu, že je to jediná vec ktorú je, napr. nebude jesť fazuľu alebo iné strukoviny.

Vyhnite sa všetkým mliečnym výrobkom vrátane masla, všetkým syrom okrem tvarohu alebo odtučneného mlieka pri použití v strave podľa Budwigovho protokolu. Jedinou výnimkou je, že tehotné a dojčiace ženy by mali jesť dve vajcia denne, lebo cholín je nevyhnutný pre vývoj mozgu dieťaťa a dieťa by malo mať prednosť, lebo dve vajcia denne neohrozujú život pacienta s rakovinou. Ak pacient musí piť mlieko, jediný prijateľný spôsob je piť nespracované kozie mlieko "od ekologicky pestovaných kôz. Kniha Roberta O. Young obsahuje dve dlhé stránky popisujúce dôvody, prečo všetky živočíšne produkty sú zlé pre ľudí. Konkrétne mäso je tak zlé pre stravu pri rakovine, že som tomu venoval zvláštny článok: Kliknite tu

Jednoduché pravidlo znie: "ak jedlo obsahuje niečo, čo pochádza zo zvierat, tak je to zakázané!"

Sladidlá - zlé a dobré

Všetkým umelým sladidlám (napr. aspartam - NutraSweet, Equal) a tukovým náhradám je potrebné sa vyhnúť. Tieto položky sú najviac spájané s rakovinou mozgu, ale každý by sa im mal vyhnúť. To je jeden z mnohých dôvodov prečo aj sladené nápoje by mali byť vylúčené. Existuje iba jedno prijateľné sladidlo pri rakovine - Stevia, čo je bylina.

Cukor a rafinované obilniny

Mali by ste sa vyvarovať jedeniu rafinovaného cukru a rafinovaných obilnín a čomukoľvek rafinovanému. Tieto veci nielen živia plesne a kvasinky v tele, ale kŕmia aj rakovinové bunky. Kvasinky v múke všetko ešte zhoršujú. Nejedzte nič, kde sa používajú kvasinky alebo plesne, alebo kde sú pridané.

Okrem toho rafinovaný cukor a iné jednoduché cukry zasahujú do vášho imunitného systému. Tieto látky tiež znemožňujú, aby sa vitamín C a kyslík dostali do nádorových buniek. Cukor tiež odčerpáva z tela kľúčové minerály a ďalšie živiny, lebo je kyslý. Nie su to kyseliny, ktoré sa priamo ničia minerály, ale kyseliny spôsobujú, že telo používa minerály na reguláciu pH v tele. To isté platí pre všetky kyslé potraviny. Reťazová reakcia spôsobená v tele kyslými potravinami, kvôli snahe tela udržať pH krvi na požadovanej úrovni je príčinou, alebo hlavným faktorom prispievajúcim k takmer všetkým chronickým ochoreniam, vrátane rakoviny. Zabralo by to celú knihu keby sme chceli opísať, ako si telo udržuje svoje pH v normále a aké sú dôsledky týchto procesov. V skutočnosti je to hlavnou témou knihy Dr. Younga.


 


 

Med

Keď je cukor zlý pre ľudí s rakovinou, ako potom med, ďalší jednoduchý cukor? Med je príklad dobrého aj zlého. Med obsahuje jednoduché cukry, fruktózu (38 percent) a glukózu (31 percent), ktoré vyživujú rakovinové bunky. Dobrou správou je, že med obsahuje aj silné fenolové antioxidanty. Avšak, rovnako ako u hroznovej šťavy, je lepšie sa mu vyhnúť, okrem prípadu, keď bude použitý vo veľmi prísne riadenej "hladovke". Osobne som nikdy nenavrhoval hladovku, ktorá obsahuje med. Ak takáto hladovka existuje, čím tmavší med, tým lepšie tj. obsahuje vyššiu koncentráciu antioxidantov.

Ak je pacient s rakovinou musí mať nejaké sladidlo počas svojho prechodu na rakovinovú stravu, a byliny Stevia nie je k dispozícii, potom je med v malých množstvách prijateľný.

Ovocie, sušené ovocie a ovocné šťavy

Jediné ovocie, ktoré je povolené v tejto diéte bez obmedzenia je: nesladená limeta, nesladený citrón a avokádo. To je všetko. Citróny sú v skutočnosti povinnou súčasťou každého liečebného plánu pre ich priaznivý vplyv na pečeň a pretože dokážu dostať do tela kyslík. Citrónová šťava a limetková šťava by mali sa piť tesne pred spaním.

Jedna výnimka z tohto všeobecného pravidla je ovocie určené pre "pôst", ako pri hroznovej liečebnej kôre Johana Brandta. Keď sa do tela nedostane nič iné ako silná ovocná kaša, je to silný liečebný prostriedok. Ďalšia výnimka k týmto všeobecným pravidlám pre tých, ktorí požívajú protokol založený na cézium chloride. Je im dovolené jesť ovocie bohaté na draslík tak, aby naplnili jeho kvóty.

Huby (Fungi), riasy a iné sacharidy

Existujú niektoré huby, ktoré sa využívajú v liečbe rakoviny, všeobecne ako doplnky. Niektoré huby zabíjajú rakovinové bunky, ale súčasne sú to predovšetkým huby, tak sa majte sa na pozore. Huby sú jednou z dobrých a zlých potravín. Používajte ich opatrne. Dobrou správou je, že huby obsahujú polysacharidy, ktoré sú dôležité pre imunitný systém. Hubové doplnky, ako sú beta-glukán sú istotne prijateľné rakoviny stravy. "Polysacharidy z plesní neútočia na rakovinové bunky priamo, ale aktivujú rôzne reakcie imunitného systému hostiteľa. Proti nádorové pôsobenie polysacharidov vyžaduje intaktnú zložku T-buniek. Ich činnosť sa vykonáva prostredníctvom imunitného mechanizmus závislého na týmusu. "

Na uvedenej webovej stránke je vysoko odporúčaný produkt z morských rias Modifilan. Je vyrobený z hnedej morskej riasy, ktorá má najmenej tri zložky, ktoré zabíjajú rakovinové bunky; furanon, fuecoiden a kyselinu algenickú): http://www.naturallybetter.net/modifilan_main.htm

Doplnky stravy vyrobené z Aloe vera majú tiež vysoký obsah polysacharidov a glyconutrientov, avšak glyconutrienty je veľmi ťažké z aloe vera dostať.

Položky, ktoré obsahujú polysacharidy.

Riasy (napr. chlorella a spirulina)

Dr. Young hovorí, aby sme sa vyvarovali modro-zelenej riase Chlorella a spirulina. Nesúhlasím s týmto názorom pre prípad pacientov s nádorovým ochorením. Prínosy rias Chlorella a spirulina pre pacientov s rakovinou, ďaleko prevyšujú negatívne aspekty. Spirulina a Chlorella obsahujú polysacharidy nevyhnutné pre komunikáciu imunitného systému, vitamín B12, GLA, chlorofyl rastový faktor (CGF) a veľa ďalších výkonných protirakovinových živín. Vegánska strava jednoducho nemôže poskytnúť všetky tieto veci. Ak sa rozhodnete vynechať tieto položky mali by ste jesť dostatok čerstvej bio brokolice.

Soľ

Rafinovaná soľ môže byť hlavnou príčinou rakoviny. Rafinovaná soľ, zlé tuky, margarín a maslo sú hlavnými príčinami zhlukovania červených krviniek (tzv.: Rouleau), a spôsobujú nižšiu absorpciu kyslíka a zvýšené vytváranie hemoglobínu, ktorý je potravou pre kvasinky a plesne. Zhluky červených krviniek nedostanú toľko kyslíka do buniek v tele. Tiež nemôžu prejsť menšími tepnami / kapilárami, čo znamená že sa oveľa menej kyslíku dostáva do buniek v týchto oblastiach tela. V tom prípade sa niektoré z týchto buniek môžu zmeniť na anaeróbne (napr. rakovinové). Navyše, ako náhle sa bunky zmenia na rakovinové, kyslík sa stále nemôže dostať do nádorových buniek, aby spomalil ich šírenie alebo ich ničil.

Na druhú stranu, prírodná morská soľ má veľmi podobný obsah minerálnych látok, ako je v ľudskej krvi. Je to zdravé jedlo, ak ho nejete príliš veľa. Tu je citát: "Soli získané odparovaním morskej vody na slnku sú úplne odlišné od modernej rafinované soli. Plurál "soli "je tu použitý zámerne, pretože soli z morskej vody sú v skutočnosti komplexnou zmesou stopových prvkov, ako aj vápenatých a horečnatých solí. Táto komplexná zmes je nevyhnutná pre život, ako to preukázal Quintonov výskum. Na druhej strane, dnešná soľ je v peci sušený chlorid sodný s pridanými proti hrudkujúcimi látkami. Stopové prvky, rovnako ako vápnik, horčík a draselné soli sú odstránené pri spracovaní. Sušiareň rozohreje soľ na vysokú teplotu pre odstránenie vlhkosti. Tento spôsob rafinácie vytvorí produkt, ktorý je neprirodzený a ťažký pre telo. Toto je skutočný vinník, ktorý prispieva k vysokému krvnému tlaku, srdcovým ťažkostiam, ochorením obličiek a ekzémom a iným problémom. " http://www.macrobiotic.org/thalass.htm Organické minerálne soli obsiahnuté v bunkách zeleniny, morských rias, atď. sú veľmi dôležité.

Zlé tuky a oleje

Ostatné potraviny, ktoré by sa mali vyvarovať sú trans-tuky, čo znamená, trans-mastné kyseliny alebo čiastočne hydrogenované oleje.

Pozn. Trans-mastné kyseliny, v minulosti vznikali v rastlinných tukoch vyrábaných čiastočnou hydrogenizáciou olejov. Súčasné rastlinné tuky, ktoré sa vyrábajú modernými výrobnými postupmi, ich už však obsahujú len v minimálnom množstve.

Trans-mastné kyseliny môžu byť jednou z hlavných príčin rakoviny. Stávajú sa súčasťou bunkového múru (zámenou za cholesterol) a spôsobujú, že bunková stena je pevná alebo lepkavá a tým sa bunka môže zmeniť na anaeróbnu (tj. prvý krok k tomu, aby sa stala rakovinovou), lebo sa veľké kyslíkové klastre nemôžu dostať do buniek. Rovnako ako rafinované soli, tieto tuky tiež ničia elektrický náboj červených krviniek a tým ich nútia, aby "držali" pokope. Keď sa to stane, okrem iného, ​​červené krvinky sa nedostanú k mnohým nádorových bunkám, čo znamená, že rakovinové bunky dostávajú oveľa menej kyslíka, čo im prospieva, lebo sú anaeróbne.

Ďalším nevhodným jedlom pre pacientov s rakovinou sú poly nenasýtené oleje. Poly nenasýtené oleje, napr. kukuričné oleje predávané v supermarketoch po celom svete, podporujú rast malých ciev tým, že podporujú produkciu "zlých" prostaglandínov. To je zlé pre rakovinu, lebo to umožňuje, aby nádory rástli po nových krvných cievach. Na druhej strane sú tieto malé krvné cievy dobré pre prevenciu mŕtvice. Keď máte diétu pri rakovine vyhnite sa poly nenasýteným olejom. Stručne povedané, vyhnúť sa všetkým olejom nevyrábaným za studena.

Byliny a koreniny

Všetky byliny a koreniny sú prijateľné, okrem čierneho korenia a iných vysoko kyslých korenín. Niektoré byliny, ako je šťaveľ a orech čierny, sú známe ako silné protirakovinové potraviny. Kurkuma (Turmeric), ktorý obsahuje kurkumín je korenie, ktoré je tiež účinné proti rakovine. Rovnako ako u všetkých potravín, skladovanie bylín môže spôsobiť vysoký obsah plesní. Vo všeobecnosti by sa byliny nemali používať každý deň ak to nie je výslovne uvedené vo vašom liečebnom pláne. Všeobecne platí, že je najlepšie mať pravidelné prestávky pri konzumácii bylín.

Nezdravé potraviny, dochucovadla a ďalšie komentáre

Na jedlá z reštaurácií môžete zabudnúť, iba keby mali menu špeciálne pre organické, surové potraviny. Dochucovadla sú absolútne zakázané. Jednou z najviac kyslých potravín na Zemi je čierne korenie. Čierne korenie je hlavnou príčinou refluxnej choroby z kyseliny. Vyhnite sa sójovej omáčke, nakladanej zelenine, zeleným olivám, kapuste a uhorkám.

V zásade by ste sa mali vyvarovať každému jedlu spracovanému "rafináciou" alebo inou úpravou, ktorá využíva cukor, rafinovanú soľ, umelé sladidlo, glutamán, trans-mastné kyseliny, farbivá, iné prísady, rafinovanú múku, atď. atď. Dokonca aj varenie jedla ničí kritické enzýmy potrebné pre trávenie. Aj keď je pravda, že varenie sa uvoľňuje nejaké vitamíny, celkovo je lepšie jesť surové potraviny, ak sa to dá.

V súčasnosti je trend v potravinárskom priemysle, produkovať potraviny "bez trans-tukov". To ale neznamená, že sa jedná o zdravé potraviny. Sú spracované vyše uvedeným spôsobom.

Musím ešte spomenúť odvykanie od fajčenia (bez ohľadu na to, aký druh rakoviny máte), pretože fajčenie dostáva viac ako 100 karcinogénov do tela. Tabak obsahuje veľa plesní, cukru a kvasiniek. Z časti je to spôsobené spôsobom spracovania tabakových listov.

Zákaz pitia alkoholu je samozrejmý. Alkohol obsahuje mykotoxín, ktorý nepriaznivo zasahuje do všetkých liečebných plánov. Bolo preukázané, že alkohol výrazne zvyšuje výskyt leukémie u detí.

Musím ešte spomenúť kofeín, okrem prípadov, keď je použitý ako klystír, pretože kofeín zužuje krvné cievy, čo znamená, že sa menej kyslíka dostane do nádorových buniek. Navyše okysľuje prostredie a vytvára mukóznej tvárnenie. Ospravedlňujem sa aj milovníkom čokolády.

Pri zostavovaní jedálnička skúste použiť zdravý rozum v medziach vašich možností.

Niektoré špeciálne menované potraviny

Arašidy sú možno potraviny číslo jeden, ktorým je potrebné sa vyhnúť, pretože obsahujú veľmi veľa plesní. Potraviny, ktoré majú malú odolnosť voči útočníkom v priebehu svojho rastu majú často vysoký obsah plesní.

Kukurici, ryže (hlavne kvôli tomu, ako je skladovaná) zemiakom a všetkým potravinám s kukuricou, ryžou alebo zemiakmi je potrebné sa vyhnúť a to aj preto, že obsahujú plesne pre spôsob, akým sú skladované.

Kešu sú ďalšou potravinou s vysokým obsahom plesní.

Vyhnite sa aj jablčnému džúsu z dôvodov, ktorý je nad rámec tohto článku. Vyhnite pomarančom, mandarínkam a sušenému ovociu z rôznych dôvodov.

Nepoužívajte mikrovlnnú rúru pre úpravu potravín počas rakoviny stravy.

Voda a cvičenie

Každý pacient s rakovinou by mal piť čo najviac prírodnej vody (tj. prírodnej pramenitej vody alebo prírodnej artézskej vody, spracovanej pomocou ozónu), keď môže, tak až štyri litre za deň. Benefity vody pre pacienta s rakovinou sú nad rámec tohto článku, ale buďte si istý, že je dôležité.

Ďalej, pacient s rakovinou by mal cvičiť, tak ako je to rozumné. Cvičenie nahrádza chýbajúce čerpadlo lymfatického systému a pomáha dostať toxíny z tela. Aj keď človek nemôže urobiť nič viac než dvíhať závažie (dve kilá) po dobu 10 minút v sede na stoličke, aj to pomôže. Dr. Young zdôrazňuje, že potenie je tiež dobré na to, aby sa uvoľňovali toxíny z tela.

Recepty pre surovú strava

Tu je webová stránka receptov pre surovú strava (uistite sa, že budete postupovať podľa vyššie uvedených pravidiel)

Upozornenie: Veľmi dôležité bezpečnostné komentáre

Väčšina zelenej listovej zelenina sú bohaté na vitamín K. Preto nie je dobré jesť veľké množstvo kapusty alebo inej zelenej listovej zeleniny každý deň. Môže to spôsobiť vyššiu zrážanlivosť krvi čo môže viesť k mŕtvic. Pri návrhu vášho jedálnička používajte umiernenosť a rozmanitosť.

Pečeň

Podľa Dr. Max Gerson, ale aj iných autorov, ešte pred tým, ako sa objavia prvé príznaky rakoviny sa prejavia príznaky poškodenie pečene. Tak, ako postupuje rakovina, postupuje aj poškodenie pečene. Pečeň je hlavným orgánom v tele, ktorý sa zaoberá toxínmi. Telo človeka, ktorý podstupuje alternatívnu liečbu rakoviny uvoľňuje veľké množstvo toxínov do krvného obehu, ktoré skončia v pečeni. Z tohto dôvodu musí byť pečeň "detoxikovaná" alebo "očistená". Niektoré protokoly alternatívnych spôsobov liečby rakoviny obsahujú kroky na detoxikáciu pečene. Hroznový liečebný protokol, čaj Essiac, jačmeň a iné, čistia pečeň spolu s prebiehajúcou liečbou. Existujú veľké množstvo bylín, ktoré "stimulujú" alebo "detoxikujú" pečeň. V ich čele je bylina "Pestrec".

Niektoré alternatívne liečby rakoviny riešia očistu pečene pomocou klystíru. Najčastejšie sú používané kávové klystíry, ktoré sú súčasťou metabolickej liečby podľa Kelley, súčasťou Gersonovej diéty, Hulda Clarkovej liečby a ďalších. Kávové klystíry otvárajú žlčovody v pečeni, a tak sa rýchlo dostane materiál z pečene do hrubého čreva na odstránenie. Občas sa používa aj citrónový klystír. Pointa je v tom, že pri navrhovaní liečebného plánu je starostlivosť o čistenie pečene kritická. Ak sa toxíny v pečeni nahromadia a nie sú odstránené, môžu spôsobiť „smrť“ pečene, čo znamená aj smrť pacienta.

• "Pečeň (okrem mnohých ďalších funkcií) je hlavným orgánom detoxikácie Všetko, čo môžeme urobiť pre zmiernenie vašej toxickej záťaže uľahčuje pečeni prácu. Vrátane menej jedla, pitie väčšie množstva vody, znižovania príjmu toxínov, viacej cvičenia, viacej vlákniny a tak ďalej. Existuje aj množstvo bylín, ktoré pomáhajú s detoxikáciou pečene. Patrí sem koreň púpavy, šťaveľ, lopúch, hviezdica a iné, ktoré sú účinnejšie, ak sa podávajú v kombinácii, než jednotlivo "

http://www.mysticalwildes.builderspot.com/page/page/1026287.htm

Ďalšia vec, ktorá uľahčí záťaž na pečeni je lymfatický systém. Lymfatický systém tiež pomáha odstrániť toxíny z krvi, ale lymfatický systém nemá "čerpadlo" podobné, ako je u krvného obehového systému srdce. Lymfatický systém poháňaný iba cvičením.

Lymfatický systém má zásadný význam pre imunitný systém, pre liečbu rakoviny a zmenšuje záťaž pečene. Veľa pacientov s rakovinou, nemôže z rôznych dôvodov, absolvovať dlhé prechádzky, behať, alebo robiť iné druhy cvičení. Dobrou správou je, že cvičenie rukami je rovnako dobré, a možno ešte lepšie, na poháňanie lymfatického systému ako sú nohy. Dvíhanie závažia rukami môže napomôcť lymfatickému systému.

Pred očistou pečene od toxínov, musí byť vykonaná očista hrubého čreva tak, aby sa mohli toxíny z pečene do neho presunúť! To znamená, že na začiatku každej alternatívnej liečby rakoviny, musí byť očista hrubého.

Poznámka o kvalite potravín a potravinových doplnkov

Existuje veľa rôznych prírodných spôsobov liečenia rakoviny, pri ktorých je ich účinnosť plne závislá na kvalite použitých produktov. Napríklad, existuje veľa výrobcov Noni džúsu, Essiac čaju alebo vitamínových doplnkov kde niektoré z ich sú dobré a niektoré sú celkom nanič. Bez ohľadu na to, čo si kúpite si musíte byť vedomí, že liečebný plán môže byť vynikajúci, ale kvalita výrobku môže byť slabá. To je jeden z dôvodov, prečo produkt od jedného dodávateľa môže robiť zázraky pre jednu osobu, ale rovnaký produkt od iného dodávateľa nemusí vôbec fungovať pre ostatných.

Je ťažké hodnotiť kvalitu prírodných produktov. Jedným z dôvodov je to, že prírodným produktom trvá dlhšie, než je viditeľné zlepšenie, než je to u ortodoxných liekov, ktoré obyčajne liečia symptómy namiesto príčiny. To znamená, že hodnotenie kvality trvá dlhšie. To je jeden z dôvodov, pre ktorý odporúčam používať viacero liečebných postupov súčasne. Aj keď potom jeden alebo dva z produktov budú nižšej kvality, iné produkty to môžu svojou kvalitou vynahradiť. Tento prístup je ďalším dôvodom, prečo je ťažké ohodnotiť účinnosť prírodných produktov. Lebo jednoducho neviete, ktorý produkt vám fungoval a ktorý nie.

V niektorých prípadoch je výrobok vyrábaný len u jedného výrobcu, napríklad patentovaný alebo značkový. Ale aj v tomto prípade môže predávajúca spoločnosť alebo prepravca nevhodným zaobchádzaním poškodiť jeho hodnotu. Iba v prípade, že si výrobok sami pripravíte z lokálne nakúpených čerstvých ingrediencií si môžete byť istí jeho kvalitou. To je dôvod, prečo je vhodné, aby aspoň jedna alebo dve kľúčové procedúry vo vašom protokole využívali produkty kúpené vo vašom obchode s potravinami alebo v predajni zdravej výživy a ktoré si pripravíte u vás doma. Pri nákupe cez internet dbajte na dobré referencie.

Dôležité upozornenie! Ak je Vaša liečba nevykazuje významné zlepšenie vášho stavu, môže to byť vhodný čas na zmenu dodávateľa alebo zmenu produktu. To je ďalší dôvod, prečo hovorím, že by ste nemali nikdy prestať skúmať ďalšie možnosti. Nikdy neviete, kedy zistíte kľúčovú informáciu, ktorá vás nasmeruje k výraznej zmene.

Príznaky stresu pri zásadnej zmeny stravy

Keď prejdete na prírodnú liečbu rakoviny, ako je hroznová liečba, peroxid vodíku, surová strava (napr. mrkva na báze zeleninovej šťavy) atď., môžete očakávať niektoré silné reakcie.

Z vyjadrení pacientov:

"Ešte niečo som si všimol, kedykoľvek som mal stolicu, čo bolo pomerne časté po začatí diéty, tak odporne zapáchala, takmer ako by sa vylučovalo zhnité mäso!"

" Moja sestra povedala, že si všimla, zápach", ako by mu vychádzal cez jeho póry. Povedala, že hrozne páchne a že je odporný až neznesiteľný."

A ak užívate výplach tlstého čreva je to ešte horšie: "Hlásite kúsky zapáchajúcej látky, ktorá vyzerá ako „skazený hamburger“, moč silný a tmavý a občasné bolesti hlavy."

Tieto príznaky plus hnačka, zápcha, atď., môžu vyplývať z masívnej zmeny v diéte alebo z liečby samotnej. Obyčajní sú to normálne a obvyklé indikátory toho, že liečba funguje!


 

Upozornenie

Existuje veľa zdravých potravín, ktoré obsahujú značné množstvo vitamínu K. Vitamín K je potrebný pre zrážanie krvi, ale príliš veľa vitamínu K môže v niektorých situáciách prispieť k vytvoreniu krvných zrazenín. Preto nie viac ako 25% až 30% stravy by malo pozostávať z potravín s vysokým obsahom vitamínu K, ktoré zahŕňajú: Brokolicu, ružičkový kel, kapustu, zelený kel, uhorky so šupkou, čakanku, zelený pór, hlávkový šalát, horčicu, špenát, kvaku zelenú a žerucha. Cesnaku je potrebné sa vyhnúť z iných dôvodov a cibuľa by mala byť konzumovaná s mierou.